home register FAQ memberlist calendar

Go Back   Turbobricks Forums > Search Forums

Showing results 1 to 50 of 300
Search took 0.03 seconds.
Search: Posts Made By: Cwazywazy
Forum: projects & restorations Yesterday, 03:37 PM
Replies: 416
Views: 81,906
Posted By Cwazywazy
I wanna try and get this thing minty, just to see...

I wanna try and get this thing minty, just to see if I can. The rear wheel arches and the rear drivers quarter are the most concerning areas. The spare tire is held in by Bondo and pretty much...
Forum: projects & restorations Yesterday, 03:22 PM
Replies: 416
Views: 81,906
Posted By Cwazywazy
https://i.imgur.com/Acw9Mbkh.jpg ...

https://i.imgur.com/Acw9Mbkh.jpg
https://i.imgur.com/Ksqe12ih.jpg
https://i.imgur.com/tdBB7Eyh.jpg

It's uh.. I'm gonna need some Bondo.
Forum: maintenance & nonperformance Yesterday, 01:11 PM
Replies: 15
Views: 337
Posted By Cwazywazy
I never replaced the one on my wagon because I...

I never replaced the one on my wagon because I never had flow problems.. Cut it out for the banjo fitting (Which was too rusty to reuse) and I could feel the element banging around inside when I...
Forum: maintenance & nonperformance 03-17-2019, 10:56 PM
Replies: 5
Views: 193
Posted By Cwazywazy
Every car I've been in does that. Even my '63.

Every car I've been in does that. Even my '63.
Forum: projects & restorations 03-13-2019, 11:03 PM
Replies: 416
Views: 81,906
Posted By Cwazywazy
So I popped my old 15g CHRA and cold side housing...

So I popped my old 15g CHRA and cold side housing onto the 19t exhaust housing. It's so quiet now. I can't hear turbo noise at all. What I can hear is the engine pinging. With the MBC unscrewed all...
Forum: projects & restorations 03-13-2019, 03:32 PM
Replies: 416
Views: 81,906
Posted By Cwazywazy
<iframe width="560" height="315"...

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/isXuwsxMCaQ" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"...
Forum: maintenance & nonperformance 03-10-2019, 02:06 PM
Replies: 44
Views: 2,903
Posted By Cwazywazy
Nevermind. Found a crappy connection in the...

Nevermind. Found a crappy connection in the exciter circuit at the firewall connector. 14.20v at idle now.
Forum: maintenance & nonperformance 03-10-2019, 01:01 PM
Replies: 44
Views: 2,903
Posted By Cwazywazy
My diesel did. I'm probably gonna use the 55a alt...

My diesel did. I'm probably gonna use the 55a alt from that.
Forum: maintenance & nonperformance 03-09-2019, 11:29 PM
Replies: 44
Views: 2,903
Posted By Cwazywazy
Well I think the Desno just died. Good belt...

Well I think the Desno just died. Good belt tension, very little resistance to pos/neg terminals, battery light works normally. Light turns on with ignition and goes out with startup even though the...
Forum: projects & restorations 03-08-2019, 06:10 PM
Replies: 416
Views: 81,906
Posted By Cwazywazy
https://i.imgur.com/1onIPwgh.jpg :-( ...

https://i.imgur.com/1onIPwgh.jpg

:-(

Lasted 6 owners, 3 decades, and at least 313k..

Also the bread pilot bearing trick is totally legit. I tried wet toilet paper first which didn't really...
Forum: projects & restorations 03-07-2019, 07:38 PM
Replies: 416
Views: 81,906
Posted By Cwazywazy
So I noticed when the car was running badly the...

So I noticed when the car was running badly the boost gauge was twitching a little without me moving my foot, so I unplugged the IAC and it ran great. (Relatively, anyway..) Kinda confusing since the...
Forum: projects & restorations 03-05-2019, 04:26 PM
Replies: 416
Views: 81,906
Posted By Cwazywazy
Ugh.. More broken stuff.. Wideband started...

Ugh.. More broken stuff..

Wideband started reading dead lean at the Wendy's drive thru. Restarted the car and it read normally for a minute or so before going back dead lean. Messed with it a...
Forum: projects & restorations 03-04-2019, 06:02 PM
Replies: 416
Views: 81,906
Posted By Cwazywazy
ECU temp sensor was bad, no connection to ECU at...

ECU temp sensor was bad, no connection to ECU at all. Replaced it and verified wiring, works fine now but no noticeable difference. Replaced o2 sensor with a lightly used one I had and it runs...
Forum: projects & restorations 03-03-2019, 06:41 PM
Replies: 416
Views: 81,906
Posted By Cwazywazy
So I can't figure out why but now most of the...

So I can't figure out why but now most of the time it's running super rich. Wideband at 10.0 idle and cruise and wot. Rich enough to see black smoke. Occasionally it starts running fine for a minute...
Forum: showroom 02-25-2019, 07:27 PM
Replies: 21
Views: 3,048
Posted By Cwazywazy
Lotta ways to skin a cat. I sanded mine by hand...

Lotta ways to skin a cat. I sanded mine by hand and sprayed on some clearcoat.

https://i.imgur.com/iQJXaGYh.jpg
https://i.imgur.com/UM7rqSDh.jpg
Forum: projects & restorations 02-24-2019, 11:30 PM
Replies: 2,492
Views: 282,564
Posted By Cwazywazy
Too much gear blowby.

Too much gear blowby.
Forum: projects & restorations 02-20-2019, 03:33 PM
Replies: 416
Views: 81,906
Posted By Cwazywazy
Clutch started slipping pretty badly today.. ...

Clutch started slipping pretty badly today..

M47 dogdish with stock PP and Cali Clutch smooth lock pro with sprung hub. Probably like 10k on the setup.
Forum: maintenance & nonperformance 02-20-2019, 12:18 AM
Replies: 19
Views: 947
Posted By Cwazywazy
Group 65 fits but you won't be able to use the...

Group 65 fits but you won't be able to use the hold down. I used a ratchet strap.
Forum: projects & restorations 02-16-2019, 03:59 PM
Replies: 416
Views: 81,906
Posted By Cwazywazy
2.2. I got a new MAF in it today and now it's...

2.2. I got a new MAF in it today and now it's running pretty much exactly like it did in the wagon. 14.5-15 idle and cruise, 10-10.5 in boost. A quick base idle adjustment mostly fixed the stall...
Forum: projects & restorations 02-14-2019, 06:58 PM
Replies: 416
Views: 81,906
Posted By Cwazywazy
I boost leak tested and only found two tiny leaks...

I boost leak tested and only found two tiny leaks at vacuum lines. The cheapo BOV doesn't leak at all, surprisingly. So I put the boost controller back on and it rips. Still pegs the wideband at 10...
Forum: projects & restorations 02-14-2019, 02:57 PM
Replies: 416
Views: 81,906
Posted By Cwazywazy
So I fixed a vacuum leak which got rid of the...

So I fixed a vacuum leak which got rid of the weird cold idle, but now it's doing that thing again where it dies when falling to idle while warm. Also I put in some gauges so I can be informed. It's...
Forum: maintenance & nonperformance 02-14-2019, 01:44 PM
Replies: 44
Views: 1,659
Posted By Cwazywazy
Yeah, make sure it's not just the seal on the top...

Yeah, make sure it's not just the seal on the top of the water pump to the head.
Forum: projects & restorations 02-08-2019, 11:18 PM
Replies: 416
Views: 81,906
Posted By Cwazywazy
Installed exhaust and stuff. I wired a kill...

Installed exhaust and stuff. I wired a kill switch as a "temporary" fix for the ignition and it does work. Eventually.

<iframe width="560" height="315"...
Forum: performance & modifications 02-08-2019, 12:42 PM
Replies: 25
Views: 1,415
Posted By Cwazywazy
Is that actually 176 BHP or is that WHP?

Is that actually 176 BHP or is that WHP?
Forum: projects & restorations 02-07-2019, 02:26 PM
Replies: 416
Views: 81,906
Posted By Cwazywazy
Drives okayish, I think I need another MAF...

Drives okayish, I think I need another MAF because in boost it runs uber rich. (Or just more boost..) I found the current MAF in the bottom of my parts pile. I don't remember where it came from. In...
Forum: website & board 02-07-2019, 02:20 PM
Replies: 186
Views: 7,464
Posted By Cwazywazy
Done. Sticker me up.

Done. Sticker me up.
Forum: maintenance & nonperformance 02-06-2019, 10:29 PM
Replies: 123
Views: 3,063
Posted By Cwazywazy
The heat atomizes the fuel and increases MPGs. I...

The heat atomizes the fuel and increases MPGs. I read it in Cosmo.
Forum: maintenance & nonperformance 02-06-2019, 05:57 PM
Replies: 123
Views: 3,063
Posted By Cwazywazy
Thanks for all the help guys, this forum...

Thanks for all the help guys, this forum continually makes me more not dumb.
Forum: maintenance & nonperformance 02-06-2019, 04:49 PM
Replies: 123
Views: 3,063
Posted By Cwazywazy
Blue go fast plug wires and new plugs did the...

Blue go fast plug wires and new plugs did the trick. Fired right up. Also I did finally spend fifteen of my hard earned dollarydoos on a test light which showed injector pulse and should make things...
Forum: website & board 02-06-2019, 03:55 PM
Replies: 186
Views: 7,464
Posted By Cwazywazy
If I donate $3.50 how many M cams do I get

If I donate $3.50 how many M cams do I get
Forum: maintenance & nonperformance 02-05-2019, 10:53 PM
Replies: 123
Views: 3,063
Posted By Cwazywazy
Made a test harness for the injector ground pins...

Made a test harness for the injector ground pins (with actual soldering and heatshrink and everything, if you can believe it) which doesn't seem to have made a difference. Since it didn't run on...
Forum: maintenance & nonperformance 02-05-2019, 04:01 PM
Replies: 123
Views: 3,063
Posted By Cwazywazy
So I pulled and sanded/cleaned each plug and it...

So I pulled and sanded/cleaned each plug and it still won't run on brake clean.. I used a timing light to check every plug wire and verified timing at 10 BTDC.

Edit So the injector ground wire...
Forum: maintenance & nonperformance 02-05-2019, 03:19 PM
Replies: 123
Views: 3,063
Posted By Cwazywazy
So I'm seeing about 320kohms between white/green...

So I'm seeing about 320kohms between white/green injector wire and ground. Goes down a bit if I connect the ECU. Still shows battery voltage across the two injector pins with ignition on. Ignition...
Forum: maintenance & nonperformance 02-05-2019, 02:07 PM
Replies: 123
Views: 3,063
Posted By Cwazywazy
Yup.

Yup.
Forum: maintenance & nonperformance 02-05-2019, 01:21 PM
Replies: 123
Views: 3,063
Posted By Cwazywazy
Yeah, taking off the ground ring results in the...

Yeah, taking off the ground ring results in the injectors not being grounded out. But still no injector pulse, cause that's where they should normally be grounded by the ecu. Harness is only a couple...
Forum: maintenance & nonperformance 02-05-2019, 12:06 PM
Replies: 123
Views: 3,063
Posted By Cwazywazy
The injectors are grounding out through the...

The injectors are grounding out through the smaller black manifold ground ring, regardless of the ECU being connected.

My oil is nice and gassy again..
Forum: maintenance & nonperformance 02-04-2019, 09:47 PM
Replies: 123
Views: 3,063
Posted By Cwazywazy
So, once again, I have no injector pulse. But...

So, once again, I have no injector pulse. But this time I have power at the injectors. If I put the meter across the two pins in an injector connector it just shows battery voltage while cranking.
Forum: projects & restorations 02-04-2019, 08:18 PM
Replies: 416
Views: 81,906
Posted By Cwazywazy
Well. It ran and drove. For like.. 3 miles. But...

Well. It ran and drove. For like.. 3 miles. But I'm calling that a success. :cool:

https://i.imgur.com/xljJMN8h.jpg
https://i.imgur.com/e4PhcU6h.jpg
https://i.imgur.com/EfUGTW4h.jpg...
Forum: maintenance & nonperformance 02-04-2019, 07:20 PM
Replies: 123
Views: 3,063
Posted By Cwazywazy
It's getting spark.

It's getting spark.
Forum: maintenance & nonperformance 02-04-2019, 06:59 PM
Replies: 123
Views: 3,063
Posted By Cwazywazy
So it ran good enough to take it for a drive. Got...

So it ran good enough to take it for a drive. Got gas and on the way home it just died without warning. Waiting on a tow... Fuel pump is running, no blown fuses, fpr clicks.. pretty sure I lost spark.
Forum: maintenance & nonperformance 02-04-2019, 05:39 PM
Replies: 123
Views: 3,063
Posted By Cwazywazy
Turns out both the MAF out of the wagon and my...

Turns out both the MAF out of the wagon and my spare were bad. Found another buried in the depths of my parts hoard. Now it fires up and revs fine but won't hold a good idle.

<iframe width="560"...
Forum: maintenance & nonperformance 02-04-2019, 04:42 PM
Replies: 123
Views: 3,063
Posted By Cwazywazy
Isn't that what -10 means, 10 degrees before TDC?

Isn't that what -10 means, 10 degrees before TDC?
Forum: maintenance & nonperformance 02-04-2019, 04:39 PM
Replies: 123
Views: 3,063
Posted By Cwazywazy
ECT is fine, compared against a new one. Found...

ECT is fine, compared against a new one. Found some white paint from my model car build (never finished it) and set base timing to -10. Changed the oil and with MAF and TPS unplugged, after about 20...
Forum: maintenance & nonperformance 02-03-2019, 09:34 PM
Replies: 123
Views: 3,063
Posted By Cwazywazy
Well.. I decided to check the oil. I checked it...

Well.. I decided to check the oil. I checked it before I tried starting it at all and it was fairly low on the dipstick. Now it's full of gas.

https://i.imgur.com/Zfe1rdGh.jpg

Due for a change...
Forum: maintenance & nonperformance 02-03-2019, 12:26 PM
Replies: 123
Views: 3,063
Posted By Cwazywazy
Yeah, not concerned about that right now. I...

Yeah, not concerned about that right now. I disconnected coil power to shut it down. What could cause it to just die out if I touch the gas?

Edit. I was thinking vacuum leak but I'm pretty sure...
Forum: maintenance & nonperformance 02-03-2019, 11:39 AM
Replies: 123
Views: 3,063
Posted By Cwazywazy
Changed plugs and ran the injectors through the...

Changed plugs and ran the injectors through the ultrasonic cleaner. No change. When it does run it sounds like it's firing all cylinders but it just dies if I touch the gas. I did get it idling super...
Forum: maintenance & nonperformance 02-02-2019, 07:58 PM
Replies: 123
Views: 3,063
Posted By Cwazywazy
<iframe width="560" height="315"...

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/REQkpsf9XKI" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"...
Forum: maintenance & nonperformance 02-02-2019, 05:39 PM
Replies: 123
Views: 3,063
Posted By Cwazywazy
Well, took a closer look at the harness guide and...

Well, took a closer look at the harness guide and wired the yellow wire on the 4 pin to switched power. Injectors are doing their thing now and it fires on gas but I can't get it to stay running.
...
Forum: maintenance & nonperformance 02-02-2019, 03:58 PM
Replies: 123
Views: 3,063
Posted By Cwazywazy
All wired together fine, no 12v.

All wired together fine, no 12v.
Forum: maintenance & nonperformance 02-02-2019, 03:40 PM
Replies: 123
Views: 3,063
Posted By Cwazywazy
102kohms on the injector power wire (pin 1) to 4...

102kohms on the injector power wire (pin 1) to 4 pole plug pin 3. Same value if I go to pin 5 of the FPR connector. Same for all injectors. Didn't change at all with vigorous harness jiggling.
...
Showing results 1 to 50 of 300

 
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 01:41 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.