home register FAQ memberlist calendar

Go Back   Turbobricks Forums > Mechanical > maintenance & nonperformance

Thread Tools Display Modes
Old 04-14-2012, 05:22 PM   #26
Board Member
ZVOLVO240's Avatar
Join Date: Mar 2008
Location: Columbia MD

Yes! Update is Good!

Did some digging and found the exciter wire had frayed in the harness. Soldered in some nice new 14awg wire with a 3m insulated female connector.

So far all is good. Voltage is staying constant, and my dashboard is lighting up like a x-mas tree again (in the good way)
- Will Z
1989 244 DL - - - Beige N/A
1988 245 DL - - - Original owners/Dad's Car
1991 244 Turbo - DEAD

ZVOLVO240 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2012, 05:29 PM   #27
Chuck W
Board Member
Chuck W's Avatar
Join Date: Apr 2008
Location: Indpls, IN

Glad you sorted it out.
'80 264GLE - (B21FT-MS'ed/M46)
'77 242DL (B21F/M45) - SOLD
'75 245DL SOLD
'83 Tbird Turbo (2.3T/T5/MegaSquirt)
Parts I'm looking for and My feedback thread
Chuck W is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2012, 05:54 AM   #28
( ͡° ͜ʖ ͡°)
thebornotaku's Avatar
Join Date: Nov 2008
Location: Rohnert Park, CA

Good! Exciter issues are ****ty. My old alt decided it wanted to wiggle itself off of both the exciter and charging cables. Had to re-crimp them when I was like 30mi out of civilization with nothing but a leatherman and a **** flashlight. Fixed that right quick when I got my Denso 100A in there. I'm all to experienced with alt issues.
1974 Volkswagen Super Beetle "Diego"
1987 Volvo 244DL M47 "Turd Ferguson"
2009 Volkswagen Rabbit 2.5 "Snowbunny"
Instagram: @thebornotaku // Flickr: link // Photography FB: link
Originally Posted by sailorbenjamin View Post
I'd wrap a condom around it with some rubber cement but I got fixed after the third baby and no longer have condoms around the house.
thebornotaku is offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 10:35 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.