home register FAQ memberlist calendar

Go Back   Turbobricks Forums > Mechanical > maintenance & nonperformance

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-10-2021, 10:45 PM   #26
JohnLane
Board Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Northern Washington
Default

OP check your O2 sensor. If it doesn't quickly make a volt after a cold start it is junk.
Secondary ignition will make for it not being willing to do lots of things. Is always cap, rotor, plugs, wires to do it right.
Been like this for a while? Exhaust kittah dies quickly being fed that ick.

Give it exhaust manifolds from an '87-'91 Eagle Premier or Dodge monaco (hack off the flangees and weld on your own headpipes) for 30 no BS horses. The Volvo manifolds are sh!t.
__________________
Overkill is consistently more fun.
JohnLane is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2021, 06:17 AM   #27
Janspeed
Board Member
 
Join Date: Sep 2005
Default

Does this engine use a separate cold start injector? You know, the blue thing? If yes, i seem to remember that those like to dribble fuel even when not in use (= engine at operating temp.) That could cause rich running and plugs to foul. Which could cause misfires.

sidenote: I have one of those blue injectors in my XJ6 S3, it has Lucas L-jetronic ( made under licence from Bosch). I just disconnected the cold start injector and it starts fine even when doing -10C cold starts. Nice clean spark plugs. Saves me some fuel.
Janspeed is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2021, 01:18 PM   #28
JohnLane
Board Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Northern Washington
Default

Quote:
Originally Posted by Janspeed View Post
Does this engine use a separate cold start injector? You know, the blue thing? If yes, i seem to remember that those like to dribble fuel even when not in use (= engine at operating temp.) That could cause rich running and plugs to foul. Which could cause misfires.

sidenote: I have one of those blue injectors in my XJ6 S3, it has Lucas L-jetronic ( made under licence from Bosch). I just disconnected the cold start injector and it starts fine even when doing -10C cold starts. Nice clean spark plugs. Saves me some fuel.
No cold start injector used in B-280
JohnLane is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:42 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.