home register FAQ memberlist calendar

Go Back   Turbobricks Forums > Mechanical > projects & restorations

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-03-2012, 03:45 PM   #176
Harlard
Pro Sneaker Peddler
 
Harlard's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: PDX
Default

That would actually be pretty cool. If we can get enough in, they could be a viable alternative to the T-5 or 265.
__________________


Herr Harlard am Erstens

1979 242 DL

Quote:
Originally Posted by t8fanning View Post
My knob has a big chunk of steel on it
Harlard is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2012, 03:50 PM   #177
MadDog_945
Våga Vägra 8V
 
MadDog_945's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Lower Saxony
Default

i will stretch out my feelers towards a couple of M90 ;)
MadDog_945 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2012, 04:06 PM   #178
Lando
Arthur Digby Sellers
 
Lando's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Rancho Relaxo
Default

Quote:
Originally Posted by MadDog_945 View Post
i will stretch out my feelers towards a couple of M90 ;)
If I didnt have so much on my plate already, I'd be very interested in buying an M90 from you.
__________________
Quote:
Originally Posted by amerbritcan View Post
Lando you have an enticing midriff.
Quote:
Originally Posted by 240240 View Post
get on my lawn
Lando is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2012, 06:05 PM   #179
Texas240
Prius Owner
 
Texas240's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Dallas, TX
Default

ive had two black tensioners do the same thing as yours did. Im on my forth one
__________________
93 245 LS Engine Swap Project
Texas240 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2012, 06:11 PM   #180
MadDog_945
Våga Vägra 8V
 
MadDog_945's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Lower Saxony
Default

w00t ?!


i c i have to get the number asap to support you guys with quality parts ;)
MadDog_945 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2012, 06:13 PM   #181
Texas240
Prius Owner
 
Texas240's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Dallas, TX
Default

Quote:
Originally Posted by MadDog_945 View Post
w00t ?!


i c i have to get the number asap to support you guys with quality parts ;)
I was too cheap to the buy the gates one so I bought the cheap black one
Texas240 is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2012, 04:19 AM   #182
MadDog_945
Våga Vägra 8V
 
MadDog_945's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Lower Saxony
Default

google: "038 109 243 D" -> Febi Bilstein



Btw... i something like hate my car right now... Powersteering doesnt work... LH2.4 doenst work...


Arrrre... it doesnt want to idle with Lambda feedback on.. starts to stall -> dead with lambda off its sits according to weather, temp and engine load on lambda 1,06 - 0,96... so we found a quite good map for it.. (while driving its .80-.85 acc. to rpm ;))

but turning on lambda (ign switched of and plugged out fuse or LH will make odd things) it instantly failboats...
MadDog_945 is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2012, 08:12 AM   #183
HansW
Board Member
 
HansW's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Ireland
Default

M90 stuff --shipping is the problem, I never found a reasonable way to ge them into US. There used to be a member from UK who managed to ship them for a reasonable rate, --
__________________
940 classic Cd 1997
B230FT / M90L
530 head planed, KG 2T cam
Head gasket: Elring standard (Mls 0.35 was too tight, -- piston- head contact),
1041 axle 3.74, M90
15G at 0,85 bar
3" turbo back JT-superflow
3" Amm. + 42lbs injectors
STONI chips in 984 ecu and 167 EZK
Bosch WR5 DC+ (+15)
HansW is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2012, 08:15 AM   #184
egads
n00b
 
egads's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Yass, Australia
Default

Tea chests are apparently the key, Paddler Ed should have more info on sending these from the UK.
__________________
One does not simply sig any old thing.
 photo bettersig.png
egads is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2012, 03:05 AM   #185
MadDog_945
Våga Vägra 8V
 
MadDog_945's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Lower Saxony
Default

YEAH !! I'm happy now !

its runs with Lambdafeedack.. L1 on every given RPM..

i changed to my old 937ECU and oh wonder... it works... my 977 seems to be damaged :( it worked 4000km with no probs before the swap so i never thinked of it being defective.. argh...


on monday we are going to find a nice setup and then we will do a chip and go for ignition Maybe 2 more weeks and im ready to drive it
MadDog_945 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2012, 11:31 AM   #186
Sander
Good news everyone!
 
Sander's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: NL/DE
Default

Nice, don't forget to make some videos :p Do you plan on using a stand alone ems somewhere in the future, instead of LH2.4?
Sander is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2012, 11:44 AM   #187
fige
KING OF TBOT
 
fige's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Drunk capital of Melbourne
Default

geile drecksschwarte
__________________
Quote:
Originally Posted by diponyou View Post
yeah gotta wait for jbweld to dry before I do anything today
fige is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2012, 03:19 AM   #188
MadDog_945
Våga Vägra 8V
 
MadDog_945's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Lower Saxony
Default

mhhhkay drove some KMs on the weekend after we had our last notebookdrive on last tuesday..

ECU tune to drive is done.. it has 0,7bar of boost which is far too much for the ignition angle from the factory 219 goldiebox.. you can hear the motor running knocky past 4500rpm..

But.. amazing so far... the turbo is producing a quite infernal sound :D and the bov is twittering like a boss...

I had one moment of total adrenalin when some parts fell off the engine and got meshedup in the wheelhouse.. it sounded like the motor was gone So.. my copperbolt got a lil bit dry on its tip in that moment.. Instant stop... check for motor.. runs.. OK?! Dafuq was that?! My buddy went to the place where it happened and i looked for the new V70 Calipers but nothing.. it turned out that it was just a fawking enginemount for hanging it with a crane... somehow i disassembled it and forgot it anywhere near thar steering...

Oh.. Steering btw.. the power part of it... doesnt work..

Otherwise the ignitions still runs stock 219 it runs a bit boggy here and there also it stalls when lift off the throttle from above 2500 rpm.. played around with the throttle itself.. when i adjust it to proper "falling in idle from anywhere" i had no cutoff cause the poti was bypassed then. I now have it adjusted to something like a compromise... Also as saif the ECU tune is a preliminary one...


Turbo kicks at around 3100rpm in your back... so i think its choosen wisely ;) But the dealers said its a 0,3bar actuator... so.. why this MoFo goes up to 0.7.. seems to be a lil small and i have to grind it bigg0r.. also the wasteflapper cant open rly good cause it hits the wall really soon.. i grinded some meat for it to open more but still not enough... chinaturbs.. argh...


100kms to go then i have to retighten the headbolts from KL-Racing.. Maybe i'll also get some new hydros...


And i dont know if its something about the 960TB but i have a superstrange whistling while accellerating... sounds like swirls in the intake.. will do a vid of that...


V70 brake does its job like a champ btw


Ja.. aber sowas von die Geile Drecksschwarte ;)
MadDog_945 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2012, 06:58 AM   #189
Wolda
Newbie
 
Join Date: Dec 2006
Location: Netherlands
Default

Some time ago I also experienced a strange whistling sound when accelerating, it turned out to be one of the exhaust gaskets which was blown. Probably did not tighten the nuts enough as one was missing. So get your 13mm spanner and check
Wolda is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2012, 07:19 AM   #190
MadDog_945
Våga Vägra 8V
 
MadDog_945's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Lower Saxony
Default

Hi,

no it definately comes from anywhere the intake/brakebooster...

More from the throttle than anything else... i'll see and report
MadDog_945 is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2012, 04:42 AM   #191
MadDog_945
Våga Vägra 8V
 
MadDog_945's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Lower Saxony
Default

theres the video...

http://www.youtube.com/watch?v=qpUYrLKL_i8

i dont know what it is... everything is sealed around the TB... tb itself looks good..
MadDog_945 is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2012, 07:23 AM   #192
Sander
Good news everyone!
 
Sander's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: NL/DE
Default

Check if you didn't forget to connect a vacuum line somewhere to the manifold. Sounds like it sucks in air through a small hole somewhere.
Sander is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2012, 08:53 AM   #193
linuxman51
BRANDSCHUTZVORSCHRIFTEN!
 
linuxman51's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: mont, AL
Default

mine whistles as well, but only above a certain rpm.
__________________
"They bum rushed them in their own crib, they drank all their beer, they partied with their ladies and they left with the trophy"

Now with in-house Dyno tuning!

Megasquirt Tuning!
Plug and play LH 2.4 Megasquirt, now with stealth mode!
linuxman51 is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2012, 01:18 PM   #194
Roy 940
Board Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Under the hood...
Default

Quote:
Originally Posted by Sander View Post
Check if you didn't forget to connect a vacuum line somewhere to the manifold. Sounds like it sucks in air through a small hole somewhere.
+1...
__________________
project Blue is Better

http://forums.turbobricks.com/showthread.php?t=247082
Roy 940 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2012, 04:40 PM   #195
MadDog_945
Våga Vägra 8V
 
MadDog_945's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Lower Saxony
Default

guys... ;)

thats the first i looked at
MadDog_945 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2012, 04:53 PM   #196
towz-T
EL hipo explosive
 
towz-T's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Belgium
Default

go for the sound, plug 1 ear,

Take a hose that fits your other ear and go look for the sound. Pretty shure the sound come from the same place as the problem :d
__________________
'00 V70 2.5TDI <= stored until i sell it
'04 V70 2.4TDI <= exploded in norway
'10 V70 2.0TDI <= DD
'89 745 B204GT <= project moneypit
my introduction thread that i am desperately trying to keep alive


Quote:
Originally Posted by Captain Bondo View Post
cuz on turbobricks, posting about something and not doing it counts as quitting a project halfway through. Quitting a project halfway through counts as finishing it.

Yay you finished it!
towz-T is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2012, 03:02 PM   #197
MadDog_945
Våga Vägra 8V
 
MadDog_945's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Lower Saxony
Default

dunno what it is... we will see...


in the meantime i have another one... is this normal?!




my oilcooler AN 10 fittings are loose but they do seal... i dont understand how this worx..?!! just a little bit wet but no drops on it...

Last edited by MadDog_945; 07-23-2012 at 02:55 AM..
MadDog_945 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2012, 11:02 AM   #198
MadDog_945
Våga Vägra 8V
 
MadDog_945's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Lower Saxony
Default

no one ? :(
MadDog_945 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2012, 05:06 PM   #199
Roy 940
Board Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Under the hood...
Default

Are you sure this fitting don't have any O-ring or gasket?
Roy 940 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2012, 05:19 PM   #200
JW240
All idiot, no savant
 
JW240's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: The Netherlands, Europe
Default

it looks like those are swivel hose ends. like these: http://www.jegs.com/p/Earls/Earls-AN...49376/10002/-1
__________________
240 | 1991 | 330 KKm | B230F+T | Cossie T3 60/63 | M90 | TrueTrack
Husaberg FE450 '12 supermoto swapped



Quote:
Originally Posted by Redwood Chair View Post
Don't forget about properly seasoning it on HF jackstands for a couple years whilst dreaming about big powah 'goals'.
JW240 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:36 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.