home register FAQ memberlist calendar

Go Back   Turbobricks Forums > Mechanical > maintenance & nonperformance

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-13-2020, 04:57 AM   #1
EFbI4
Newbie
 
Join Date: Jan 2019
Location: Saint-Petersburg
Default Tachometer swap

Hi all.

I swap into my late 96 940 tachometer from 92 940, it has a little boost gauge (only for style), but I have a problem. On turbo tachometer idle RPM (and maybe others too) higher on 200-300 rpm. On idle I see 1000-1100 RPM on dash, that make me little crazy

How I replace tach - I just reinstall plate from my old non-turbo tach on turbo-tach mechanical part and plug vacuum hose.







How can I adjust tachometer?

I google it few days and found absolutely nothing.
EFbI4 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2020, 07:30 AM   #2
Shifted
KYDIAV
 
Shifted's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: The Hill, Shinshu Japan
Default

Did you measure the actual idle RPM to see which tach was accurate?
__________________
Quote:
Originally Posted by 240240 View Post
People just aren't smart.
Quote:
Originally Posted by Jack View Post
Doing something because you enjoy it is a must in life.
Quote:
Originally Posted by ME II View Post
Without mistakes there is no learning.
Thanks for all the fish.
Shifted is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2020, 08:33 AM   #3
cleanflametrap
Board Member
 
cleanflametrap's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: near baltimore
Default

__________________
-Art
cleanflametrap is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2020, 03:28 AM   #4
EFbI4
Newbie
 
Join Date: Jan 2019
Location: Saint-Petersburg
Default

Quote:
Originally Posted by Shifted View Post
Did you measure the actual idle RPM to see which tach was accurate?
Yes, ofcourse, old tach w/o boost gauge was accurate. New face - up to 200-300 rpm
EFbI4 is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2020, 03:29 AM   #5
EFbI4
Newbie
 
Join Date: Jan 2019
Location: Saint-Petersburg
Default

Quote:
Originally Posted by cleanflametrap View Post
I don't know. Plate came from my old tach, where it work properly.
EFbI4 is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 06:48 PM   #6
EFbI4
Newbie
 
Join Date: Jan 2019
Location: Saint-Petersburg
Default

Bump?...
EFbI4 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:41 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.