home register FAQ memberlist calendar

Go Back   Turbobricks Forums > Mechanical > maintenance & nonperformance

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 04-24-2017, 08:44 PM   #8
whalepirot
Board Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: kalifornika
Default

Quote:
Originally Posted by aendrody View Post
What do the plugs tell you?
Plugs are near new and slightly light brown.

Quote:
Originally Posted by lummert View Post
Volvo wires. Do they have a class letter and date?
403 F, from France.

The coolant loss is ended so I adjusted the waste gate longer for later dump, which raised the Boost meter to about 1/5 deflection; still too low. Having the improved compression on #3 helps the engine accelerate below 1500, where the boost creeps on, but it's hardly a screamer! My wife thinks it is too slow for safe entrance onto 50 mph streets.

I changed vacuum ports for CBV control to the lower (slightly larger) of the two adjacent ones pax side, intake. The other is capped with a clamped rubber plug. Using my hand vac, I pumped the CBV open; saw it move. It very slowly lost that pressure. I have no idea if that is normal or indicates a compromised diaphragm. That hose is new. If so, where on earth does one find them parts for the CBV?

I still find no leaks in any hoses and tomorrow, after it cools down, I'll lengthen the wastegate arm another turn. Perhaps it'll get to 1/2, like it used to, with attendant power increase.

Last edited by whalepirot; 04-24-2017 at 08:50 PM..
whalepirot is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:46 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.