home register FAQ memberlist calendar

Go Back   Turbobricks Forums > Mechanical > maintenance & nonperformance

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-12-2017, 01:15 PM   #1
V70XC
Newbie
 
Join Date: Oct 2017
Location: Denver, Co.
Default Possible ABS module failure?

Occasionally while driving, and sometimes on startup, my odometer and trip read ----.-/------, my speedometer drops to zero and my brake and ABS lights turn on.
V70XC is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2017, 11:36 AM   #2
Janspeed
Board Member
 
Join Date: Sep 2005
Default

please mention the model and year of production. It increases your chance of getting a useful answer.
Janspeed is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2017, 11:40 AM   #3
JohnMc
PV Abuser
 
JohnMc's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: St. Louis
Default

If it's the V70XC, I'd have no idea. If it's a late model RWD 240/740/940, then it's likely the speed sensor in the rear axle, that runs both the speedo/odo and one of the 3 circuits in the ABS system. Bad sensors on the diff cover, or bad wiring to it, would give you those symptoms.
__________________
'63 PV Rat Rod
'93 245 16VT Classic #1141
JohnMc is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:21 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.