home register FAQ memberlist calendar

Go Back   Turbobricks Forums > Mechanical > performance & modifications > aftermarket engine management

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-29-2020, 01:24 PM   #101
TurboDutch
Board Member
 
Join Date: Aug 2019
Location: Nieuw en Sint Joosland
Default

Great big thank you for Piet!
TurboDutch is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2020, 03:55 PM   #102
vlr7
Newbie
 
vlr7's Avatar
 
Join Date: Jul 2020
Location: Estonia
Default

Amazing. Things are moving fast here. I've been "logging" with obd gauge, which is better than nothing but real logging feature is something else Cant wait to try it out.
vlr7 is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2020, 11:31 AM   #103
Broke4speed
Board Member
 
Broke4speed's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Marionville, Ontario, Canada
Default

Hey, thanks Pietvolvo! :D
I just saw this, I'm going to add the known stuff to the XDF

This is great!

[edit]First post updated![/edit]
__________________
1984 244/ B6304S+T / AW30-40 w/Poi-Shift.

Last edited by Broke4speed; 08-01-2020 at 12:08 PM..
Broke4speed is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2020, 03:20 PM   #104
TurboDutch
Board Member
 
Join Date: Aug 2019
Location: Nieuw en Sint Joosland
Default

Did you also add the logable bin, adx and maf size converter?
TurboDutch is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2020, 08:48 PM   #105
Broke4speed
Board Member
 
Broke4speed's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Marionville, Ontario, Canada
Default

Yes, although you could have downloaded it to see, lol.
I added everything, since the loggable bin and ADX are pure gold .
Broke4speed is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 11:57 AM   #106
vlr7
Newbie
 
vlr7's Avatar
 
Join Date: Jul 2020
Location: Estonia
Default

Ok i tried the logging and it works. I mapped this 150kw bin on a 132kw enigine. I think there is some improvement already. But engine died several times, maybe its because i dont have lambda probe attached at the moment. Will try to use wideband and its simulated signal. Bigger issue is i cant get the data with any other obd device now. I know the engine must be running. Also are all the 5 visible input channels active in this bin?

Edit:my log

Last edited by vlr7; Today at 03:15 AM..
vlr7 is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 01:40 PM   #107
TurboDutch
Board Member
 
Join Date: Aug 2019
Location: Nieuw en Sint Joosland
Default

Great that it's actually working!

Engine is probably stalling when no NB yes.
From our experience the NB simulation is not working that great. It's better to have proper NB sond.

About the obd it should work pre-start, maybe you need to switch of contact first and then try.

Did you manage to make a log? Do you want to share?
TurboDutch is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 01:58 PM   #108
pietvolvo
Newbie
 
Join Date: Jun 2008
Location: The netherlands
Default

No, without a lambdasond attached it won’t keep running
The OBD functionality should work with the ECU in prestart mode. (Engine off, ignition switch on)
If the engine has been running, you have to turn the igntion switch completely off first (zero position)

You could try the NB simulation though, sometimes it works depending on the make of the WB controller.

Which of the inputchannels can be used depends on the hardware of the ECU and which sensors are attached to the ECU in the S90

Last edited by pietvolvo; Yesterday at 05:45 PM..
pietvolvo is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 04:03 PM   #109
Broke4speed
Board Member
 
Broke4speed's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Marionville, Ontario, Canada
Default

This is so cool! Thanks Pietvolvo! .
Broke4speed is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:06 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.