home register FAQ memberlist calendar

Go Back   Turbobricks Forums > Mechanical > maintenance & nonperformance

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-17-2017, 06:49 PM   #1
ktm450
Board Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Cincinnati, ohio
Default 1993 940 T stalling on start up when warmed up

My 1993 940 T has started this problem again. It will usually start up and idle when cold. But, It has done the following intermittently over the years: It will start up and then stall if you don't give it a little throttle, then it will usually idle. It only does this when it's at normal running temp. It's a Turbo, and I had a similar problem when I had a hole in the cbv or blow off valve.

But, with that problem, it would not stay running unless you kept your foot on the gas , just enough to keep it idling. This is something different. Dist. cap, wires, and plugs are recently replaced. The fuel filter has also been changed in the last 10000 miles. Any input is appreciated. Thanks!
__________________
1993 940 8 valve turbo 70000 miles
1991, NA 244DL 111000.
ktm450 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2017, 03:36 PM   #2
EivlEvo
Board Member
 
Join Date: Sep 2012
Default

Is it auto or manual? Cam or no cam?

I would check for vac leaks/boost leaks first. Then I'd check compression.
EivlEvo is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2017, 08:22 PM   #3
ktm450
Board Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Cincinnati, ohio
Default

It's an auto (unfortunately) and bone stock engine, no cam.
Yeah, I checked all the vacuum lines before I posted, along with all the intercooler, intake hoses.
ktm450 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:58 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.