home register FAQ memberlist calendar

Go Back   Turbobricks Forums > Mechanical > performance & modifications

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-13-2018, 09:47 AM   #1
SolderedCam
Newbie
 
Join Date: Dec 2015
Default B230ft swap lh2.4 wiring questions

I've been looking up info on swapping an na Lh2.4 740 to an lh2.4 b230ft that I'm getting from an 940. I've looked up info regarding the swap but most if not all only have info on the swap for early model 240's. I can't find anything related to the swap for later cars except I know that I'll need to extend the wiring for the AMM. Can anyone chime in and give a little more info on what's needs to be done? Like swapping the body harness or swapping the engine harness/splicing into it? Or do I just need to swap the Computers and extend the AMM to get it running. Any help/info is greatly appreciated!
SolderedCam is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 10:05 AM   #2
petiww
Board Member
 
petiww's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Hungary
Default



This is an NA 940 LH2.4 wiring i converted to a 240 turbo. The AMM wire iirc was the one with the winding in it.
With some hose cutting, depinning a few connectors, I'm fairly sure you can manage to put the AMM any place you want in the bay.
Other important thing is to remove/depin/cut the WOT wire, from the throttle switch connector or at the LH connector, pin nr 3.
http://ipdown.net/jetronic.info/tiki...Id=465&display
__________________
1980 Brown 244 GL
petiww is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 10:23 AM   #3
white855T
Board Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Dallas,TX
Default

Get the turbo ecu & ezk. Extend amm wiring. Everything else is pretty straight forward.
__________________
Buyer/Seller Feedback

http://turbobricks.com/forums/showthread.php?t=301654
white855T is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 12:43 PM   #4
J_Jones
Board Member
 
J_Jones's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chapel Hill, NC
Default

Quote:
Originally Posted by petiww View Post
Other important thing is to remove/depin/cut the WOT wire, from the throttle switch connector or at the LH connector, pin nr 3.
Why?
J_Jones is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 02:06 PM   #5
petiww
Board Member
 
petiww's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Hungary
Default

Quote:
Originally Posted by J_Jones View Post
Why?
Turbos do not use it as far as i know. Maybe the turbo ecus doesnt even check that pin though, but its easy to depin that single wire.
petiww is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 02:25 PM   #6
J_Jones
Board Member
 
J_Jones's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chapel Hill, NC
Default

Quote:
Originally Posted by petiww View Post
Turbos do not use it as far as i know. Maybe the turbo ecus doesnt even check that pin though, but its easy to depin that single wire.
Interesting, thank you for the information. I will have to look more into this. Will report back with what I am able to find.
J_Jones is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 03:39 PM   #7
sbabbs
Board Member
 
sbabbs's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Rushing Lane, Scappoose, OR
Default

Don't forget you have to add the resistor pack if your using stock turbo injectors.
__________________
1988 245 White slicktop M47 Wagon! 2.5L NA 8v going in.
1990 745 B230FT Getrag JohnV flywheel 240mm clutch 13c A-cam 3.54 G80 548K MILES
1991 740SE B230FT NPR Strut braces IPD bar A cam 550cc EV14's. 3.73 G80 M90 to put in.
sbabbs is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 03:39 PM   #8
culberro
Ronald Culberbone III
 
culberro's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Portland, OR
Default

Just follow this guide....
http://forums.turbobricks.com/showthread.php?t=230687
__________________
Cult Person. Pissing in your Kool-Aid.
culberro is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 04:54 PM   #9
SolderedCam
Newbie
 
Join Date: Dec 2015
Default

Quote:
Originally Posted by sbabbs View Post
Don't forget you have to add the resistor pack if your using stock turbo injectors.
Yeah I picked up some Red S70 Injectors to eliminate the need to run a resistor pack
SolderedCam is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 04:56 PM   #10
SolderedCam
Newbie
 
Join Date: Dec 2015
Default

Quote:
Originally Posted by petiww View Post


This is an NA 940 LH2.4 wiring i converted to a 240 turbo. The AMM wire iirc was the one with the winding in it.
With some hose cutting, depinning a few connectors, I'm fairly sure you can manage to put the AMM any place you want in the bay.
Other important thing is to remove/depin/cut the WOT wire, from the throttle switch connector or at the LH connector, pin nr 3.
http://ipdown.net/jetronic.info/tiki...Id=465&display
Thanks for the Heads up I'll be sure to do so!
SolderedCam is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 10:32 PM   #11
SolderedCam
Newbie
 
Join Date: Dec 2015
Default

Quote:
Originally Posted by culberro View Post
Thanks I'll be sure to review it
SolderedCam is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2018, 01:44 PM   #12
sbabbs
Board Member
 
sbabbs's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Rushing Lane, Scappoose, OR
Default

What I'd try and do is leave the motor harness on the turbo 940 motor that you are putting in the na 740 and plug it into that plug on the firewall. That would be easiest.

That link is for using a NA 240 harness. I did that in my 89 lh2.2 740 turbo car, but since your 740 is already lh2.4 you don't have to take harnesses all apart or use a 240 na 2.4 harness or any of that bs. Should be fairly easy for you to do it.
sbabbs is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2018, 04:12 PM   #13
ZVOLV
<Master Tech>
 
ZVOLV's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: California
Default

Quote:
Originally Posted by sbabbs View Post
Don't forget you have to add the resistor pack if your using stock turbo injectors.
Spelling "you"re" incorrectly makes you seem uneducated.

Higher flow fuel pump/s?

Larger sway/s.

Larger tires/wheels.
__________________
No Start Thread

Last edited by ZVOLV; 02-16-2018 at 04:21 PM..
ZVOLV is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2018, 04:31 PM   #14
sbabbs
Board Member
 
sbabbs's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Rushing Lane, Scappoose, OR
Default

wut?

Here's the problem that guide thread by dat wanna be isn't what he needs for wut he's doing, but okay yeah you all is smarty morer dan me so do wut you want, I don't car no more.

Last edited by sbabbs; 02-16-2018 at 04:37 PM..
sbabbs is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2018, 10:57 PM   #15
To old for this
Board Member
 
Join Date: Sep 2016
Location: Texas Panhandle
Default

Quote:
Originally Posted by sbabbs View Post
wut?

Here's the problem that guide thread by dat wanna be isn't what he needs for wut he's doing, but okay yeah you all is smarty morer dan me so do wut you want, I don't car no more.
Bravo!
To old for this is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2018, 01:05 AM   #16
PromiseRing
We don't even like Volvos
 
PromiseRing's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Missouri
Default

Quote:
Originally Posted by petiww View Post
Other important thing is to remove/depin/cut the WOT wire, from the throttle switch connector or at the LH connector, pin nr 3.
Nah no need to do that.

OP, install turbo ecu and ezk and turbo parts, extend AMM wiring and do a durnout.
__________________
Feedback Thread
Current:
93' 244 m47
93' 245 m47
90' 744 AW70
94' M-Edition Miata
95' Camry auto
Past:
80' 242gt m46
88' 245 m47
92' 940 turbo AW17


If you stop and think about it, it’s literally not worth your time to get on TBOT every day and argue about politics.
PromiseRing is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2018, 08:16 PM   #17
ZVOLV
<Master Tech>
 
ZVOLV's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: California
Default

Washer bottle relocate so turbo airbox fits.
ZVOLV is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2018, 12:26 AM   #18
Tbrick707
Board Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Norcal
Default

On my 89 240 with lh 2.4 I swapped both ecus for the turbo ones before I did turbo install just to have it run and eliminate problems ..And it runs like **** tried 56x 9xx ecus and removed the white and blue wire from the tps ... idk what to do now since everyone says it just swap ecus and it'll be fine
Tbrick707 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2018, 12:31 AM   #19
ZVOLV
<Master Tech>
 
ZVOLV's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: California
Default

^^^You did something wrong.
ZVOLV is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2018, 01:02 AM   #20
Tbrick707
Board Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Norcal
Default

Did literally nothing but swap ecus..... I plug the stock n/a ecus back in just fine ..
Tbrick707 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2018, 06:37 AM   #21
J_Jones
Board Member
 
J_Jones's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chapel Hill, NC
Default

Quote:
Originally Posted by Tbrick707 View Post
Did literally nothing but swap ecus..... I plug the stock n/a ecus back in just fine ..
You didn't change injectors when you moved to the turbo ecus did you?
J_Jones is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2018, 02:00 PM   #22
Tbrick707
Board Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Norcal
Default

Nope not yet
Tbrick707 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2018, 03:20 PM   #23
sbabbs
Board Member
 
sbabbs's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Rushing Lane, Scappoose, OR
Default

Yeah turbo ECU wants turbo injector flow rate sized injectors.
sbabbs is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2018, 03:20 PM   #24
ZVOLV
<Master Tech>
 
ZVOLV's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: California
Default

Quote:
Originally Posted by J_Jones View Post
You didn't change injectors when you moved to the turbo ecus did you?
You "should" be able to run a turbo computer with the high rez non turbo injectors, but it may run like **** until it learns. If you run a bon turbo computer on low rez greentop injectors and do NOT run the rez pack.....you will get the computer.
ZVOLV is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2018, 05:54 PM   #25
Tbrick707
Board Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Norcal
Default

Maybe I'm not letting it sit long enough to let it learn .. once I get the turbo finished up I'll let it sit idling for a while ... but I keep hearing ppl run turbo ecu's for a while on there n/a with no problems before they swap
Tbrick707 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:01 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.