home register FAQ memberlist calendar

Go Back   Turbobricks Forums > General > article composition

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-25-2019, 09:38 AM   #476
Mbeas96
Board Member
 
Mbeas96's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Charleston
Default

Leds are a good idea. That was my thought, that the pulses are to short for themultimeter to pick up so it just reads 12v constantly. I wired in the new connector and it seems I have 12v on both outputs all the way till the connector at the coil. 12v right before the connector, but if you check the pins it shows 0v.

So either I fudged up the reading before or both connectors had bad pins in them. Most likely I messed it up. But this time I'm positive there is 12v going to the coil on both outputs but somehow loses all voltage thru the 1-4 pin. I'm gonna try and grab some crimp connectors and do away with the land Rover connector for testing purposes
__________________
Quote:
Originally Posted by Mr.Bill View Post
You are not a man unless you've thrown up at a turbobricks meet.

My build thread: http://forums.turbobricks.com/showthread.php?t=340910

Last edited by Mbeas96; 05-27-2019 at 08:41 AM..
Mbeas96 is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2019, 05:30 PM   #477
Mbeas96
Board Member
 
Mbeas96's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Charleston
Default

It's running on all 4!! Crimped on some relay connector butts that I had and pushed them onto the coil pack. Fired instantly and runs smooth! I didn't let it run long because I now need to go back thru and resolder everything I cut and twisted together.....

But it's running!! I'm estatic right now!
Mbeas96 is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2019, 01:30 PM   #478
bmos
Board Member
 
bmos's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: Cumberland, ME
Default

Quote:
Originally Posted by Mbeas96 View Post
It's running on all 4!! Crimped on some relay connector butts that I had and pushed them onto the coil pack. Fired instantly and runs smooth! I didn't let it run long because I now need to go back thru and resolder everything I cut and twisted together.....
But it's running!! I'm estatic right now!
So the issue was a poor connection at one or more of the terminals at the coil?
bmos is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2019, 11:42 PM   #479
Mbeas96
Board Member
 
Mbeas96's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Charleston
Default

Yes. Apparently the pin for 1-4 in the female connector going to the coil is corroded or something. I cut it off and used butt connectors to connect it directly to the coilpack pins.

I mean, I wanna say I didn't buy another igniter connector for nothing...but at least this one has a longer pigtail coming from it...
So now I'll buy a new bosh 3 pin connector off ebay and should be good to go.

Last edited by Mbeas96; 05-27-2019 at 08:41 AM..
Mbeas96 is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2019, 07:10 AM   #480
bmos
Board Member
 
bmos's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: Cumberland, ME
Default

Quote:
Originally Posted by Mbeas96 View Post
Yes. Apparently the pin for 1-4 in the female connector going to the coil is corroded or something. I cut it off and used butt connectors to connect it directly to the coilpack pins.

I mean, I wanna say I didn't buy another igniter connector for nothing...but at least this one has a longer pigtail coming from it...
So now I'll buy a new bosh 3 pin connector off ebay and should be good to go.
Careful with the ebay connectors, they're often not the sealed type. I bought a pack of them which came with wire seals but the holes were square so the round seals didn't actually work. The Bosch OE part number is 1237000039 and should also come with a rubber boot which further helps reduce the chance of water ingress.
bmos is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:35 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.