home register FAQ memberlist calendar

Go Back   Turbobricks Forums > Mechanical > maintenance & nonperformance

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-01-2014, 11:37 PM   #1
SwedishBee
Drill em deep
 
SwedishBee's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: TX
Default running rich lh2.4

90 765t

Only code is 1-1-3

Car runs well no issues other than a huge cloud of black smoke when you get into it hard.

Runs real good no miss no bogging

I have not found any boost leaks.

Amm?
__________________
Quote:
Originally Posted by CrazyChopStick View Post
I bought an 850.
SwedishBee is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2014, 11:44 PM   #2
thelostartof
unbalanced chemical
 
thelostartof's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Apache Junction, AZ
Default

What code is 1-1-3?

As I have said before stating the code helps others respond quicker vs having to look it up ourselves (for those of us on a mobile device).


Have you connected a meter to the o2 to make sure it is switching correctly and what voltage is under load?
__________________
Chip Feedback Thread / PM LH 2.4 Chip Prices
thelostartof is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2014, 11:47 PM   #3
SwedishBee
Drill em deep
 
SwedishBee's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: TX
Default

1-1-3 fuel trim (lambda control) too lean or rich

Quote:
Originally Posted by thelostartof View Post
.


Have you connected a meter to the o2 to make sure it is switching correctly and what voltage is under load?


No. I have not done that before.
Can you hold my hand? What is considered (load)? Idling in gear? Nasty burn out?
SwedishBee is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2014, 12:56 AM   #4
thelostartof
unbalanced chemical
 
thelostartof's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Apache Junction, AZ
Default

Check voltage at idle and then also voltage output under load ie in boost when it is running rich and blowing black smoke. This is much easier with an assistant to watch while you drive.

Should fluctuate between .4-.6 at idle and cruise and under load be a constant .7-.85v
thelostartof is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2014, 02:36 AM   #5
sbabbs
Board Member
 
sbabbs's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Rushing Lane, Scappoose, OR
Default

Amm is a good guess, but check O2 like Mike says.
__________________
1988 245 White slicktop M47 Wagon! 2.5L NA 8v going in.
1990 745 B230FT M46 13c A-cam 3.54 540K MILES slippin clutch
1991 740SE B230FT NPR Strut braces IPD bar A cam 550cc EV14's. M90 to put in.
sbabbs is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2014, 08:50 AM   #6
SwedishBee
Drill em deep
 
SwedishBee's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: TX
Default

Sounds good. Thanks rookies.
SwedishBee is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:41 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.