home register FAQ memberlist calendar

Go Back   Turbobricks Forums > Symposium > article composition

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-19-2012, 10:03 PM   #101
dalek
Benchracer Tribe
 
dalek's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Orange Alert, NC
Default

Quote:
Originally Posted by crandandall View Post
Some of the coils have an integrated noise filter/capacitor, the one I have uses an external filter so it can easily be removed if needed.
How do you identify them by staring at them?
__________________
"you can't leave your thingy hanging in public... you can get arrested."
"What's Arkansas supposed to be, Kansas for pirates?" Forg
"I think I can touch the tire. Damn! I can touch the tire! That hurts!" 240Psycho (on the back seat of my 94 Jetta while I was driving to a J/Y)
"Use the barbed adapter like what I use to inflate the air camping mattresses and my dates." FTF Engineering
i am inspired. i will replace my windsheild... with an intercooler.swedishK
Feedback!
dalek is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2012, 08:08 PM   #102
auditechjs
Clever words here
 
auditechjs's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: not, portland
Default

I have unlimited supply of Audi A4 2.0T ign. coils with built in ignitors if anyone needs them for MS or 16v setups. i don't know if anyone needs them, but i have like, ****s loads of them. lol
__________________
-1990 780 Bertone-M46 N'stuff
-1994 945 Turbo. Stock.
-2012 Triumph Tiger 800 w/ABS.

Quote:
Originally Posted by mr brick driver View Post
Do you realize this is a rare car. From what i can see you ruined the eblems, the door lock cylenders, and casued about an additional 1000 in work for someone who wants to actally paint this car. I don't get it. It needed the upper surfaces painted and you completed f-ed the whole car.
auditechjs is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 04:49 PM   #103
kodja
Board Member
 
kodja's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Norway
Default

hi, anybody have the partnr on the mazda ignitionmodule that will give out the tachometer signal and also work with the bosch 2x2 coil with the buckha card?
__________________
98' 945 LT RF stereo, aprx. 2600watt RMS Dynamic bodykit, 18" rims, Black leather 965 interior, bilstein + ipd swaybars +++

82' 242 (Turboproject) C70 two-coloured leather and alcantara seats (electical adjusted), Harman/Kardon amps++
kodja is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 05:42 PM   #104
DNAsEqUeNcE
†John3:16
 
DNAsEqUeNcE's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: HTX
Default

Hmmm let me go see. BEfore I go look, it's for a 1990-1997 mazda miatatatata
__________________
DNAsEqUeNcE is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 07:06 PM   #105
Texas240
Prius Owner
 
Texas240's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Dallas, TX
Default

Quote:
Originally Posted by DNAsEqUeNcE View Post
Hmmm let me go see. BEfore I go look, it's for a 1990-1997 mazda miatatatata
I guess I could go walk 20 feet to my car, pop the hood and look at mine
__________________
93 245 LS Engine Swap Project
Texas240 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2013, 05:06 AM   #106
kodja
Board Member
 
kodja's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Norway
Default

lol.... would be very nice. need to order the few parts i need for this thing :-)
kodja is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 07:39 AM   #107
kodja
Board Member
 
kodja's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Norway
Default

nobody?
kodja is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 07:54 AM   #108
DNAsEqUeNcE
†John3:16
 
DNAsEqUeNcE's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: HTX
Default

Hey look! there's one in my pocket.

It's a J702T mitsubishi. surprised I didn't remember that.
DNAsEqUeNcE is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 07:55 AM   #109
boosted12a
weapon of mass detonation
 
boosted12a's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: gloucester Va
Default

i used a mitsubishi 6 cyl ingniter and just didnt use one of the i/o channels. worked great
__________________
91 940 SE, 119K, GOLD
05 S80 2.5T, RED
09 XC70 3.2L wifes gas sucking DD, BLUE
04 GTI VR6 (6 gears of fun) Silver
85 RX-7 GSL SE(efi'ed), BLACK
76 Suzuki RE5, BLACK
07 Suzuki SV1000S, BLACK, but turing white slowly
boosted12a is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 08:22 AM   #110
kodja
Board Member
 
kodja's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Norway
Default

http://www.ebay.com/itm/90-91-97-Maz...item3f012aac80

so This is the exact ignition module to use if i am correct then?
kodja is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 08:30 AM   #111
kodja
Board Member
 
kodja's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Norway
Default

if anybody else thinks this is usefull:


the J702T ignition module for Mazda MX5 \ Miata
Mazda Partnr: B61P18251
cost aprox: 4800 NOK (Norwegian Kr) in dollar aprox depending on the currency: 800$
kodja is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 10:12 PM   #112
DNAsEqUeNcE
†John3:16
 
DNAsEqUeNcE's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: HTX
Default

Quote:
Originally Posted by kodja View Post
http://www.ebay.com/itm/90-91-97-Maz...item3f012aac80

so This is the exact ignition module to use if i am correct then?
that's it fella!
DNAsEqUeNcE is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2013, 04:46 AM   #113
Beachee
Board Member
 
Beachee's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Norway
Default


the J702T ignition module for Mazda MX5

What do you connect the IGF to?
Beachee is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2013, 08:16 AM   #114
Beachee
Board Member
 
Beachee's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Norway
Default

Got it:
Originally Posted by DNAsEqUeNcE
OC1 Output coil bank 1 (to 1-4 side of your coils)
IB1 Ignition bank 1 (from buchka spark 1-4
VB Voltage Battery 12+ switched
TAC Tacho output straight to your 240 tach if miata unit, IF dsm unit, wire in a 12+ pullup wire with 1k ohm resistor tied into tach line)
IGR 12+ passthrough (unused)
GND Self explanitory
IB2 Ignition input 2 (to 2-3 side of your coils)
OC2 Output coil 2 (from buchka spark 1-4)

Last edited by Beachee; 04-19-2013 at 09:38 AM.. Reason: wrong
Beachee is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2013, 09:21 AM   #115
DNAsEqUeNcE
†John3:16
 
DNAsEqUeNcE's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: HTX
Default

I have to edit that post that everyone keeps quoting, because OC2 and IB2 are switched
DNAsEqUeNcE is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2013, 02:27 PM   #116
DennisvdB
Board Member
 
DennisvdB's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: The Netherlands
Default

You are right, when we wired everything in my car we initially did it wrong because we took your schedule. Turned out good anyways
__________________
Volvo '76 244 wizz B19A

Comin' right up: B230FT '96 squirterblock - Nathan's 8V shorty header - Holset HY35W - TTV flywheel with 850R clutch - 480cc injectors - 3" JT exhaust - Iveco IC - M90 - Buchka Wasted Spark - BlaBla Chips - RSI Stage 1 Turbo Cam - 3" MAF - full Super Pro urethane - Koni Yellow
DennisvdB is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2013, 07:27 AM   #117
leon740
Newbie
 
Join Date: Oct 2008
Location: Melbourne, Australia
Default

Just installed the but no spark what readable signal should i get from the wasted spark board? 5v?
leon740 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2013, 07:37 AM   #118
Karl Buchka
Never go full retard.
 
Karl Buchka's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles
Default

How have you wired it? What components are you using?
__________________
Fake Race Car
Karl Buchka is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2013, 08:02 AM   #119
leon740
Newbie
 
Join Date: Oct 2008
Location: Melbourne, Australia
Default

replaced the stock power stage with the J702T and a using a 'diamond' subaru coil.
leon740 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2013, 08:11 AM   #120
Karl Buchka
Never go full retard.
 
Karl Buchka's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles
Default

Have you double checked the wiring inside the EZK? Are you getting a steady 5V across the power and ground pads on the spark board?
Karl Buchka is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2013, 08:26 AM   #121
leon740
Newbie
 
Join Date: Oct 2008
Location: Melbourne, Australia
Default

Yeah, I've got 5v across power & ground. Also getting a signal from the launch control
leon740 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2013, 09:48 AM   #122
Karl Buchka
Never go full retard.
 
Karl Buchka's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles
Default

Quote:
Originally Posted by leon740 View Post
Also getting a signal from the launch control
What do you mean by this?

Every board i send out is fully tested and I haven't had a single one be DOA. Is your coil and power stage confirmed working? Is that wiring properly done? There seems to be some confusion above regarding the J702T pinout.
Karl Buchka is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2013, 05:39 PM   #123
leon740
Newbie
 
Join Date: Oct 2008
Location: Melbourne, Australia
Default

I have 5v from one of the launch control connections. My wiring is correct, is it a 5v signal to the power stage when cranking the engine?
Don't know why I didn't think of it before, I swapped my aw71 with a w55 manual tranny at the same time as installing the wasted spark. Think I might have missed something there. I'll be back at the car tomorrow and will have another look.
leon740 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2013, 04:26 AM   #124
leon740
Newbie
 
Join Date: Oct 2008
Location: Melbourne, Australia
Default

Finally got around to having a good look, always learning! Sorry about my noobness
Is the wasted spark basically a "switch to ground"? Is there a way of confirming if it is operating correctly or if it's receiving the correct info from the EZK with out an oscilloscope?
Engine's cranking, fuel and suppression relays are fine and switching, fuel pump primes, replaced the J702T power stage with another one that was confirmed working, also tried a Subaru power stage, Coil is in working condition and I've checked the wiring at least 20 times and still no spark
I read somewhere that, with accessories on, the crank angle sensor is meant to have ground, 5v & 12v across the 3 wires. I have ground, 3.5v & 0v, could this be because I damaged the EZK when installing the wasted spark board or maybe a faulty CAS? Any way of testing without an oscilloscope?
leon740 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2013, 05:08 AM   #125
Karl Buchka
Never go full retard.
 
Karl Buchka's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles
Default

The wasted spark board simply takes the stock coil trigger signal and diverts every other pulse to two outputs. It is grounded when nothing is happening. When it goes high, it triggers the power stage to start charging the coil. When it then goes low, the power stage turns off and the coil makes a spark.

"ground, 5v & 12v" across the crank angle sensor doesn't sound right. It should output a sinusoidal signal of increasing amplitude with increasing RPM.

You mentioned that you did a manual swap. Does that car have a neutral safety switch that you have to bypass?
Karl Buchka is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:42 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.