home register FAQ memberlist calendar

Go Back   Turbobricks Forums > Mechanical > maintenance & nonperformance

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-25-2020, 08:14 PM   #1
hessam69
Board Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Sydney, Australia
Default 850 odometer

Hi,

I have an 850 which I have replaced the odometer gears on (bought combo gear pack from dave barton) however I still cannot get the odometer to work. The old gears were broken. I am 90% sure the installation of the gears went correctly.

I have twice now removed and re-installed the gears, but still no trip or odometer turning.
hessam69 is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2020, 11:47 AM   #2
ovlov760
Board Member
 
ovlov760's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Midwest - IL
Default

Is the little motor working?
ovlov760 is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2020, 06:05 PM   #3
hessam69
Board Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Sydney, Australia
Default

I'm not sure, how can I know?
hessam69 is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2020, 06:16 PM   #4
ErikS
FWD!
 
ErikS's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Lakeway, TX
Default

Quote:
Originally Posted by hessam69 View Post
I'm not sure, how can I know?

There is a test that can be run on the cluster from the OBD-I port under the hood.

You put the jumper wire in #3 hole.
Turn the car on but don't start it.
The push the test button 3 time briefly. A 3 count will likely work. Push, Push, Push, then let it go.
Go inside the car and watch the cluster. You should see the following:
- Fuel gauge needle should indicate 1/2 full.
- Temp gauge should go to the edge of the red.
- Speedometer should go to vertical (like 70 mph).
- Trip meter should add a 1/2 mile to it. You should be able to watch it move (and maybe hear it click several time as it moves a little each click).
- The tach should point straight up.

https://volvoforums.com/forum/volvo-...-broken-63979/
__________________
'95 854 T5M
'15 MB ML350
'15 F150 3.5 Ecoboost
ErikS is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2020, 09:08 PM   #5
hessam69
Board Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Sydney, Australia
Default

Unfortunately my 850 is a 1997 with OBDII
hessam69 is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2021, 05:05 PM   #6
hessam69
Board Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Sydney, Australia
Default

Fixed.

The four tiny pins for the odometer assembly (mates with speedo housing) were not connecting properly.
hessam69 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:18 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.