home register FAQ memberlist calendar

Go Back   Turbobricks Forums > Mechanical > maintenance & nonperformance

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 04-30-2021, 10:37 PM   #1
ITA
Board Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: Omaha
Default 1988 Volvo 240 - Surging Idle

I just changed the coolant temp sensor (fuel injection sensor) and the coolant temp sender sensor. I had a constant idle of 1500 rpm regardless of whether the engine was cold or warm and my temp gauge was not working.

I removed the intake manifold and cleaned the TB and replaced gaskets. After I put it all together, it surges terribly at idle, going to to 1500-2000 rpm and dropping until it almost dies and up again. Each interval lasts about 2-3 seconds. I do not understand what is happening. I checked all the hoses, sensors, and grounds I undid, and I didn't miss any. I did mess up the ignition coil wire (the wire came out of the boot on the distributor end; I can stick it back in, but I don't think it should be that way). What should I be looking at? Bad IAC all of a sudden? Bad TPS (it seems adjusted correctly)?
ITA is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:04 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.