home register FAQ memberlist calendar

Go Back   Turbobricks Forums > Mechanical > maintenance & nonperformance

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-12-2021, 12:59 AM   #1
SLOVOLO240
Newbie
 
Join Date: Dec 2020
Default Rear right side fog lamp issue

1Does anyone have suggestions on how to narrow down why my rear fog lamp isn’t working in a ‘93 240? I just put new tail assemblies in and a brake light switch due to brake light issues. Now that I fixed that, the fog lamp stopped coming on. Thanks in advance.

Last edited by SLOVOLO240; 01-12-2021 at 04:45 PM.. Reason: Spelling correction / added car model
SLOVOLO240 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2021, 04:27 AM   #2
James M
Bored member
 
James M's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Chico, CA
Default

Did it come on before? Both or just the one?
Trace voltage until you find/don't find it. Might also check fuses I'm case you blew one installing stuff
James M is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2021, 12:36 PM   #3
SLOVOLO240
Newbie
 
Join Date: Dec 2020
Default

Quote:
Originally Posted by James M View Post
Did it come on before? Both or just the one?
Trace voltage until you find/don't find it. Might also check fuses I'm case you blew one installing stuff
It came on when I put the assembly in! Itís just the right side thatís having the issues. I put a new fuse in as well, the whole tail light assembly works off of the one fuse, no? Iíll double check that! Iíll do a voltage test as well.
SLOVOLO240 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2021, 04:01 PM   #4
c1800
Board Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: A small village of one.
Default

No idea what you’re driving, but in a lot of cases only the driver side fog lamp is energized so as not to be confused with the brake lights when driving in the fog.
c1800 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2021, 04:45 PM   #5
SLOVOLO240
Newbie
 
Join Date: Dec 2020
Default

Quote:
Originally Posted by c1800 View Post
No idea what you’re driving, but in a lot of cases only the driver side fog lamp is energized so as not to be confused with the brake lights when driving in the fog.
Ohhh how dumb of me not to include that. My apologies. A 1993 240!

Interesting! Why would the assemblies come with a bulb in that slot then?
SLOVOLO240 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2021, 05:37 PM   #6
dl242gt
My car is fun hp club
 
dl242gt's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: S NJ, a suburb of Phila.
Default

The 85-90 car used both rear fog lights. In 91-93 only the left side fog light works.
__________________
Dave,
1982 242 turbo. 338k miles. MVP coilovers and 3" exhaust. Flowed 405 with a V15. Cossie turbine housing with upgraded compressor housing. 90+, IPD remote oil filter. Some other goodness, too. Been lots of fun over 25 years. Restored in 2k. Now ready for a 2nd restoration.

1993 245 Classic, 435k miles, enem V15. IPD bars and chassis braces. Simons sport exhaust from Scandix. sbabbs ezk chip. Been a good road warrior. Genuine Volvo rebuilt leaky M47.
dl242gt is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2021, 05:38 PM   #7
Khrrck
Professional Amateur
 
Join Date: Mar 2015
Location: Beaverton, OR
Default

Maybe the assembly factory doesn't know how the cars are wired? They probably make dozens of different models.

I wired my uppermost positions on both sides of my wagon as additional brake lights. You could do the same, run extra wiring to energize rear fogs on both sides, or just keep the stock configuration.

See this older thread for some reference:

http://www.forums.turbobricks.com/sh....php?p=6126749
__________________
'87 240 budget wagon.
Quote:
Originally Posted by Dirty Rick View Post
Navigating the Siskiyous in a 3 wheeled Volvo will not end well.
Khrrck is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2021, 07:23 PM   #8
SLOVOLO240
Newbie
 
Join Date: Dec 2020
Default

Thanks for all of the information, everyone!
SLOVOLO240 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2021, 12:07 PM   #9
vwblue1967
Board Member
 
vwblue1967's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: NC
Default

I had the same issue after installing new taillight assemblies and hard wiring them. I found out here like another member said, its not supposed to work on a 93.

Theres even a wire there it just doesnt have power going to it but you can connect it to the other side to power it.
__________________
85 245 - ipd sport springs and sway bars yoshifab torque rods, kaplhenke bne strut mounts and TAB's. Poly bushings Bilstein tourings. B cam +4. 2.25 exhaust.

93 244 stockish.
vwblue1967 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:09 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.