home register FAQ memberlist calendar

Go Back   Turbobricks Forums > Mechanical > maintenance & nonperformance

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-04-2021, 10:44 PM   #1
Wilford Brimley
Is posting from the grave
 
Wilford Brimley's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Marysville, wa
Default What does this hose do?

Vacuum hose from that grey thing

Wilford Brimley is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2021, 12:15 AM   #2
ZVOLV
<Master Tech>
 
ZVOLV's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: California
Default

That solenoid activates the EGR valve.
__________________
No Start Thread
ZVOLV is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2021, 07:31 PM   #3
Wilford Brimley
Is posting from the grave
 
Wilford Brimley's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Marysville, wa
Default

Ohh so that might be why I'm running a little wonky
Wilford Brimley is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2021, 08:23 PM   #4
ZVOLV
<Master Tech>
 
ZVOLV's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: California
Default

I think it may have to do with your work
ZVOLV is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2021, 08:59 PM   #5
Wilford Brimley
Is posting from the grave
 
Wilford Brimley's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Marysville, wa
Default

I think you maybe right
Wilford Brimley is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2021, 09:15 PM   #6
ZVOLV
<Master Tech>
 
ZVOLV's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: California
Default

EGR won't cause a running issue. IF the EGR valve is stuck open the engine will probably stall at idle. These cars don't really have that problem. EGR just comes on at light throttle/cruise to lower NOX emissions.

I see a blow thru MAF, blow off valve, custom pipes, etc. If you rework the entire induction system and also put some different injectors in there, I would expect the car to run like crap. I have seen it tons of times over the decades here.
ZVOLV is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2021, 11:33 PM   #7
Wilford Brimley
Is posting from the grave
 
Wilford Brimley's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Marysville, wa
Default

Its just running at 13.9 to 14 afr when it used to be 14.5-14.7....not a big deal just kinda random, I wouldn't say it runs crappy just a little rich...the thing rips otherwise
Wilford Brimley is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2021, 12:00 AM   #8
ZVOLV
<Master Tech>
 
ZVOLV's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: California
Default

Your brake fluid is low. Why?
ZVOLV is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2021, 07:38 PM   #9
Wilford Brimley
Is posting from the grave
 
Wilford Brimley's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Marysville, wa
Default

Had a leak i discovered...its not low now
Wilford Brimley is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:31 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.