home register FAQ memberlist calendar

Go Back   Turbobricks Forums > Mechanical > performance & modifications

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-02-2022, 09:46 PM   #1
2 old for this
Board Member
 
Join Date: Mar 2018
Default Dies when turning right

B230ft 2.4 in a 240 would shutoff while turning right. It would restart. So I loaded up the parts cannon and replaced all the engine management components. It had good power before and now seems stronger. Fuel economy is up also. One not so good change is on a cold start it has a very much higher idle speed (1800) but comes down after it warms up. It hasn’t died again-yet.
2 old for this is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2022, 11:37 AM   #2
OVERDRIVE
Board Member
 
OVERDRIVE's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Location: Brooklyn, Neu York
Default

Okay
__________________
1990 244 DL AW70 189 white.
OVERDRIVE is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2022, 11:40 AM   #3
Radtap
Board Member
 
Radtap's Avatar
 
Join Date: Dec 2020
Location: Sweat zone, Arizona
Default

How’s your engine harness, what year? Somethings possibly shorting as the engine/harness moves
__________________
Feedback
Radtap is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2022, 03:27 PM   #4
Bloody244
Board Member
 
Join Date: Jul 2019
Location: Germany
Default

happened to me when i lost my battery holding clamp or whatever that is called. the battery shorted on the hood also only on right turns or bumps
__________________
'87 244 B230R @14psi 19t, V16t cam, Haltech Elite 1500, Stage 3 overboostracing.se 530 Head, ACM H-beam rods, Do88 intercooler, Accumulator Mod AW71
Instagram https://www.instagram.com/blue__244/
Rip '87 B230f+t it did not stay window free 25.06.2021
Bloody244 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2022, 09:45 AM   #5
blkaplan
50 shades of beige
 
blkaplan's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Rockville, MD
Default

Theres a lot of reasons this could happen, I think once upon a time I had a similar situation and it was the insulation on the fuel pump wiring that had degraded.
__________________
www.BEIGEPOWER.com
Kaplhenke Racing Facebook
Quote:
Originally Posted by DarkKratoz View Post
The only safe bet is Ben.©
blkaplan is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2022, 08:45 PM   #6
2 old for this
Board Member
 
Join Date: Mar 2018
Default

First thought was the tank pump hose has failed. Inspection showed no problem. Main pump harness is ok. Problem has not returned.
2 old for this is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:30 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.